2021-03-01 08:59:54

DOBRODOŠLI U ŠKOLU BUDUĆNOSTI

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split, izabrana je za sudjelovanje u projektu Škola budućnosti

                                        

Za projekt Škola budućnosti - Inovativni STEAM program iz umjetne inteligencije - prijavilo se više od 250 škola diljem Hrvatske i susjedstva, a naša škola je jedna od izabranih škola za sudjelovanje u projektu.

Sudjelovanje u projektu prijavila je naša nastavnica Vesna Plenča u sklopu predviđenih aktivnosti  Radionice robotike u Kurikulumu škole za školsku godinu 2020./2021. Projekt će realizirati s zainteresiranim  učenicima 4.A razreda koji će sudjelovati u izradi chatbot-a koji je jedan od primjera primjene umjetne inteligencije u komunikaciji.

Riječ je o računalnim programima s kojima komunicirate putem gotovo svih chat aplikacija, a koji pružaju pomoć ili pristup informacijama koje su vam potrebne na brz i jednostavan način, uz potpuno konverzacijsko iskustvo. Domaća IT kompanija Infobip pomaže u digitalnoj transformaciji brojnim poslovnim korisnicima diljem svijeta upravo kroz jedan od svojih ključnih softverskih proizvoda, Answers – platformu za izradu chatbota. 

Infobipovi i STEMI inženjeri pružit će pomoć u realizaciji projekta.

Učenici će u školama formirati razvojne timove te će kao prvi korak istražiti UN ciljeve održivosti. Zatim će odabrati jedan od ciljeva održivosti i detektirati koji problem mogu riješiti izradom chatbota. Timovi će na kraju svoje chatbotove objaviti u simulatoru koje će moći podijeliti sa širom javnosti kako bi isprobala njihove radove.

Zajednički projekt Infobipa i STEMI-ja ima za cilj smanjivanje jaza koji postoji između IT sektora i obrazovanja, postavljanje Hrvatske među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih i njihovo poticanje na inovativnost i poduzetništvo.

Stemi je hrvatska tvrtka koja se bavi izradom naprednih STEAM programa za osnovne i srednje škole. Misija tvrtke je prenijeti znanja iz modernih tehnologija ravno iz industrije u obrazovni sustav. Obrazovni programi tvrtke prisutni su u obrazovnom sustavu Sjedinjenih Američkih Država u 14 saveznih država.

Infobip je globalna cloud komunikacijska platforma koja omogućuje besprijekornu interakciju poslovnih subjekata s krajnjim korisnicima. Kao jedna od vodećih hrvatskih, ali i regionalnih IT tvrtki, trenutno broji više od 2500 zaposlenih u 65 ureda, na 6 kontinenata. Infobip je primjer kakvih želimo vidjeti što više unutar našeg društva u kojemu najmlađi naraštaji mogu biti generator inovativnosti.

Više na  https://skolabuducnosti.stemi.education/

 


Tehnička škola Split