2018-10-26 13:02:11

PROMETNA UČILICA

Radionice o sigurnosti u prometu, koje su vodili djelatnici „Prometne Učilice“ i MUP-a, održane su s učenicima drugih i četvrtih razreda naše škole. Učenici su sudjelovali u testiranju znanja prometnih propisa u sklopu 1. Državnog natjecanja u poznavanju prometnih pravila. Najuspješniji pojedinci po uzrastima, tri najuspješnije škole i voditelji natjecanja iz tri najuspješnije škole, dobit će vrijedne nagrade, diplome i priznanja.

Projekt „Prometna Učilica“ već je 15 godina dio operativnog plana Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa MUP-a Republike Hrvatske na prevenciji sigurnosti cestovnog prometa, koji uz potporu MZO, radi na edukaciji učenika osnovnih i srednjih škola prometnim pravilima i propisima te poželjnom načinu sudjelovanja u prometu.

       

Za sudionike u prometu u srednjoškolskoj dobi je malo i nedovoljno aktivnosti usmjerenih edukaciji i prevenciji stradavanja. Razvojem posebnih sadržaja i aktivnosti projekta „Prometna Učilica za srednjoškolce“, cilj je „premostiti“ prostor između osnovne škole i vozačkih škola, te dodatno doprinijeti razvoju savjesnih i odgovornih mladih sudionika u prometu.

Web stranice projekta http://ucilica.skole.hr  s poučnim sadržajima, savjetima za sigurnije sudjelovanje u prometu, informacijama o polaganju vozačkih ispita i testovima dostupne su svim korisnicima koji imaju bilo koji uređaj s pristupom internetu. Aktivnosti projekta usmjerene su prema učenicima svih srednjih škola u Hrvatskoj.

 


Tehnička škola Split