preskoči na sadržaj

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Login
e-DNEVNIK

 

 

BROJAČ POSJETA
Ispis statistike od 7. 11. 2009.

Ukupno: 702803
Ovaj mjesec: 9743
Danas: 213
DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

vijesti
4. DANI MEDIJSKE PISMENOSTI U TŠSM
Nikolina Dolfić / datum: 17. 5. 2021. 09:12

Naša škola se uključila u program obilježavanja 4. Dana medijske pismenosti. Cjelokupni program na razini cijele Hrvatske dostupan je na stranici medijskapismenost.hr

Knjižničarka Nikolina Dolfić je održala nastavne sate za učenike trećih razreda na teme “Clickbait i prikriveno oglašavanje” i “Lažne vijesti i stereotipi u medijima na primjeru izbjegličke krize”. Učenici su kroz navedene nastavne sate uspoređivali medijske tekstove i tumačili kako prikazane informacije, ideje, stavovi i mišljenja utječu na oblikovanje stavova i vrijednosti primatelja. Mogli su prepoznati prikrivenu svrhu medijske poruke, ali i vrednovati i kritički analizirati različite medijske sadržaje. Prezentacije izrađene u Wakelet-u su dostupne na sljedećim poveznicama:

“Clickbait i prikriveno oglašavanje”

“Lažne vijesti i stereotipi u medijima na primjeru izbjegličke krize"

Stručne suradnice pedagoginja Ivana Buljan-Plazonja i psihologinja Nataša Marić su svim razrednicima podijelile materijale za nastavni sat “Komunikacija u online okruženju” koji će oni održati sa svim razrednim odjeljenjima. Prezentacija je dostupna u prilogu pod opširnije. Stručne suradnice su izradile i informativne plakate koje su postavile na školske panoe i time obilježile 4. Dane medijske pismenosti u našoj školi.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju