preskoči na sadržaj

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Login
e-DNEVNIK

 

 

BROJAČ POSJETA
Ispis statistike od 7. 11. 2009.

Ukupno: 716177
Ovaj mjesec: 568
Danas: 132
ŠKOLE ZA AFRIKU

"Škola, klupa, bilježnica, učitelj ili učiteljica još su uvijek samo san za više od 38 milijuna afričke djece. Bez obrazovanja ta djeca gube priliku da ostvare svoje potencijale, izađu iz siromaštva i izgrade bolju budućnost za sebe, svoje obitelji i zajednice.

Siromaštvo, nedostatak sigurnih školskih objekata, udaljenost škola te diskriminatorna uvjerenja društva prepreke su prema obrazovanju preko kojih ova djeca ne mogu preći. 

Madagaskar je jedna od najsiromašnijih zemalja Afrike kojoj je potrebna pomoć u zaštiti i ostvarivanju prava na obrazovanje djece. Stopa pohađanja nastave izrazito je niska, učitelji nisu dovoljno educirani da bi kvalitetno poučavali djecu, a klimatske promjene uzrokuju sve češće prirodne katastrofe koje uništavaju škole i domove djece."

Školskim kurikulumom predvidjeli smo sudjelovanje naše škole u UNICEF-ovom projektu "Škole za Afriku". 

Želja nam je uključiti učenike u promicanje dječjih  prava i potaknuti ih na sudjelovanje u stvaranju mogućnosti za obrazovanje djece Madagaskara. Stoga ćemo, tijekom cijele nastavne godine, provoditi niz aktivnosti koje će učenicima približiti probleme djece u ovom dijelu Afrike.

 

 

preskoči na navigaciju