preskoči na sadržaj

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Login
e-DNEVNIK

 

 

BROJAČ POSJETA
Ispis statistike od 7. 11. 2009.

Ukupno: 702792
Ovaj mjesec: 9732
Danas: 202
KALENDAR

Agencija za odgoj i obrazovanje

                                                                                               

 

 

IZVANNASTAVNE I IZVANŠKOLSKE AKTIVNOSTI

Terenska nastava - Muzej grada Splita

Film Jojo Rabbit

KAZALIŠNA PREDSTAVA "LEPURICA"
Nikolina Dolfić / datum: 31. 1. 2020. 09:33

Učenici trećih razreda, gledali su predstavu "Lepurica" koja se održala u HNK Split, 30. siječnja 2020. Posjet kazalištuu organizirale su nastavnice hrvatskog jezika Katja Lisica i Tanja Gijevski.

Predstava je adaptacija komičnog "Pigmaliona" irskog dramatičara i političkog aktivista Georgea Bernarda Shawa. Trpka kritika engleskog društva s početka dvadestog stoljeća: bespoštedno, humorom prožeto pokazivanje i prokazivanje njegovih odnosa, licemjerja, grčeva, ali i topline, ljudskosti i sentimenta kroz romantičnu priču natopljenu pitanjima fonetike.

Slikovni rezultat za lepurica


[OPŠIRNIJE]KAZALIŠNA PREDSTAVA "ČUDO U POSKOKOVOJ DRAGI"
Nikolina Dolfić / datum: 31. 1. 2020. 09:32

Učenici prvih i drugih razreda, gledali su predstavu "Čudo u poskokovoj dragi" koja se održala u HNK Split, 4. prosinca 2019. Posjet kazalištu organizirala je nastavnica hrvatskog jezika Katja Lisica.

Predstava je temeljena na istoimenom romanu književnika Ante Tomića. Urnebesna priča o obitelji Poskok, autoritativnom ocu i četvorici sinova izgubljenih u bespućima Dalmatinske Zagore iznimno je duhovit scenski predložak za odličnu komediju. Naime, najstariji sin sit je očevog terora, prljavog rublja i pure na sto načina te život odlučuje promijeniti tako da se oženi. Od toga trenutka u macho svijetu obitelji Poskok vrijeme se mjeri po novom kalendaru.

Slikovni rezultat za ČUDO U POSKOKOVOJ DRAGI


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju