preskoči na sadržaj

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Login
e-DNEVNIK

 

 

BROJAČ POSJETA
Ispis statistike od 7. 11. 2009.

Ukupno: 716155
Ovaj mjesec: 546
Danas: 110
VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST ZA SVE RADNIKE - za period od 16.11.2021.
Autor: Nikolina Dolfić, 15. 11. 2021.

Klasa: 602-01/21-25/32                                                                               

Urbroj: 2181-25-21-01-1

Split,  15. studenog 2021.

OBAVIJEST

ZA SVE RADNIKE TEHNIČKE ŠKOLE ZA STROJARSTVO I MEHATRONIKU, SPLIT

Poštovane kolege i kolegice,

kao što ste već upoznati, od 16. studenog 2021. (utorak) svi zaposlenici u školskim ustanovama trebali bi prilikom dolaska na posao odnosno ulaska u školsku zgradu zadovoljiti jednu od dolje navedenih opcija kako bi se postupilo u skladu s preporukama MZO-a odnosno HZJZ-a.

1.) Potvrda o primljenom cjepivu protiv Covid-19 (u digitalnom ili papirnatom obliku; trajnost 12 mjeseci)

2.) Potvrda o preboljenju bolesti Covid-19 (objašnjeno u donjem tekstu)

Obrazloženje za točku 2.: Temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja namještenika u javnim službama (od 12. studenog 2021.g.) bitno je naglasiti sljedeće:

Radnici mogu donijeti drugi odgovarajući dokazi o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju:

• potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju bolesti COVID-19 (bolest dijagnosticirana na temelju nalaza brzog antigenskog testa unazad 12 mjeseci)

• potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju unutar 12 mjeseci a na temelju medicinske dokumentacije (za slučaj  proglašavanja takozvanim vjerojatnim slučajem te im bolest nije dijagnosticirana laboratorijskim testom), a na temelju medicinske dokumentacije

• potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju bolesti (bolest dijagnosticirana PCR testom prije više od 6 mjeseci, a manje od 12 mjeseci) ili nalazom PCR testa ne starijim od 12 mjeseci

• potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju ili nalazom pozitivnog PCR testa i potvrdom o cijepljenju jednom dozom cjepiva protiv bolesti COVID-19 (datum cijepljenja unutar 8 mjeseci od preboljenja, a nije prošlo više od 12 mjeseci od cijepljenja)

3.) Potvrda o obavljenom tzv. brzom antigenskom testu (prema preporuci HZJZ-a).

Obveza je predočenja EU digitalne Covid potvrde ili drugog gore navedenog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju pri ulasku u prostore škole za:

•           sve zaposlenike

•           sve stranke koje dolaze u službene prostorije

•           sve angažirane pružatelje usluga ili poslova u prostorima škole

•           druge osobe koje dolaze u prostore škole po bilo kojoj osnovi

Izuzeci od Covid potvrda:

•           učenici škole

•           osobe mlađe od 16 godina

•           osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili za dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv COVID-19. a što se dokazuje liječničkom potvrdom

Osobe koje nemaju gore navedene potvrde trebaju biti tretirane prema Bilješci koju je školama dostavio MZO 15. 11. 2021., a koja je vidljiva u privitku.

Vezano za potvrdu navedenu pod točkom 3., testiranje je potrebno uraditi dva puta tjedno i to prema izboru svakog radnika prema ponuđenoj kombinaciji:

Prva varijanta: ponedjeljkom i četvrtkom

Druga varijanta: utorkom i petkom

Troškove testiranja plaćaju radnici škole te će im isti biti refundirani na način koji propisuje Vlada RH. Prilikom uzimanja računa za urađeni test, bitno je zatražiti izdavanje R1 računa koji sadrži podatke o ustanovi na koju će se teretiti troškove. Podatci koje je potrebno navesti u R1 računu su: Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split, Zrinsko-frankopanska 23, 21000 Split, OIB: 93928731506.

Računi se daju u školsku računovodstvenu službu i bit će proslijeđeni nadležnim tijelima za refundiranje.

U privitku ove obavijesti nalaze se dokumenti (odluke i e-pošta) koju je škola dobila od nadležnih tijela odnosno od resornog ministarstva te se pozivaju svi radnici škole da prouče ono što u dokumentima (od A do E) piše:

A) Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja koju je izdao načelnik stožera i podpredsjednik Vlade dr. sc. Davor Božinović, 12. 11. 2021.

B) Organizacija širokodostupnog profesionalnog testiranja brzim antigenskim testovim, HZJZ, 11. 11. 2021.

C) Obavijest školskim ustanovama - Odluka Stožera koju je škola dobila putem e-maila, 11. 11. 2021.

D) Bilješka - za zaposlenika koji nije predočio dokaz (test, potvrde) - koju je škola dobila 15. 11. 2021.

E) Popis PZZ ustanova koje provode  testiranje Covid-19, SD županija

Radnici koji imaju potvrde o cijepljenju, kao i radnici koji imaju liječničke potvrde o preboljenju bolesti Covid-19 iste dostavljaju na uvid samo jednom i škola će o navedenom napraviti evidenciju (tajništvo škole) te će iste vrijediti do roka koji je na dokumentima naveden kao službeni.

Radnici trebaju donijeti printane potvrde s rezultatima brzog antigenskog testa (s negativnim rezultatom) iste pokazuju prilikom ulaska u školsku zgradu (na portirnici). To je preduvjet za slobodni ulazak u školske prostore prema uputama MZO-a.

Originalne potvrde radnici zadržavaju jer ih mogu koristiti i u drugim ustanovama, a fotokopiju potvrde predaju na jedno od dva mjesta (referada ili školska knjižnica).

U nadi da ćemo se svi zajedno što prije riješiti nastale situacije i vratiti normalnom načinu života i rada, svima želim  što više zdravlja.

Ravnatelj

Marin Tvrdić, dipl. ing.

 

Dostaviti:

- mrežna stranica škole (objavljeno 15. 11. 2021.),

- oglasna ploča (zbornica i portirnica),

- tajništvo,

- računovodstvo,

- pismohrana

Privitci:

navedeni u točkama od A, B, C, D i E (originali dobiveni od nadležnih tijela, nalaze se u prilogu pod OPŠIRNIJE)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju