preskoči na sadržaj

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split

Login
e-DNEVNIK

 

 

BROJAČ POSJETA
Ispis statistike od 7. 11. 2009.

Ukupno: 650080
Ovaj mjesec: 846
Danas: 123
KALENDAR
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

KORISNI LINKOVI

Agencija za odgoj i obrazovanje

                                                                                                                 

                             

 

ZNANSTVENI PORTALI

VIJESTI
DOBRODOŠLI U ŠKOLU BUDUĆNOSTI
Nikolina Dolfić / datum: 1. 3. 2021. 08:59

Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split, izabrana je za sudjelovanje u projektu Škola budućnosti

                                        

Za projekt Škola budućnosti - Inovativni STEAM program iz umjetne inteligencije - prijavilo se više od 250 škola diljem Hrvatske i susjedstva, a naša škola je jedna od izabranih škola za sudjelovanje u projektu.

Sudjelovanje u projektu prijavila je naša nastavnica Vesna Plenča u sklopu predviđenih aktivnosti  Radionice robotike u Kurikulumu škole za školsku godinu 2020./2021. Projekt će realizirati s zainteresiranim  učenicima 4.A razreda koji će sudjelovati u izradi chatbot-a koji je jedan od primjera primjene umjetne inteligencije u komunikaciji.

Riječ je o računalnim programima s kojima komunicirate putem gotovo svih chat aplikacija, a koji pružaju pomoć ili pristup informacijama koje su vam potrebne na brz i jednostavan način, uz potpuno konverzacijsko iskustvo. Domaća IT kompanija Infobip pomaže u digitalnoj transformaciji brojnim poslovnim korisnicima diljem svijeta upravo kroz jedan od svojih ključnih softverskih proizvoda, Answers – platformu za izradu chatbota. 

Infobipovi i STEMI inženjeri pružit će pomoć u realizaciji projekta.

Učenici će u školama formirati razvojne timove te će kao prvi korak istražiti UN ciljeve održivosti. Zatim će odabrati jedan od ciljeva održivosti i detektirati koji problem mogu riješiti izradom chatbota. Timovi će na kraju svoje chatbotove objaviti u simulatoru koje će moći podijeliti sa širom javnosti kako bi isprobala njihove radove.

Zajednički projekt Infobipa i STEMI-ja ima za cilj smanjivanje jaza koji postoji između IT sektora i obrazovanja, postavljanje Hrvatske među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih i njihovo poticanje na inovativnost i poduzetništvo.

Stemi je hrvatska tvrtka koja se bavi izradom naprednih STEAM programa za osnovne i srednje škole. Misija tvrtke je prenijeti znanja iz modernih tehnologija ravno iz industrije u obrazovni sustav. Obrazovni programi tvrtke prisutni su u obrazovnom sustavu Sjedinjenih Američkih Država u 14 saveznih država.

Infobip je globalna cloud komunikacijska platforma koja omogućuje besprijekornu interakciju poslovnih subjekata s krajnjim korisnicima. Kao jedna od vodećih hrvatskih, ali i regionalnih IT tvrtki, trenutno broji više od 2500 zaposlenih u 65 ureda, na 6 kontinenata. Infobip je primjer kakvih želimo vidjeti što više unutar našeg društva u kojemu najmlađi naraštaji mogu biti generator inovativnosti.

Više na  https://skolabuducnosti.stemi.education/

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA SVE UČENIKE I NASTAVNIKE ŠKOLE
Nikolina Dolfić / datum: 11. 2. 2021. 12:09

Prema naputku Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, Upravni odjel za prosvjetu i kulturu, tehničku kulturu i sport za našu županiju donio je odluku kako se od 15. veljače 2021. nastava u svim srednjim Školama provodi po modelu A - nastava u Školi.

Obavijest ravnatelja Marina Tvrdića, o načinu izvođenja nastave u našoj školi, nalazi se OVDJE.


[OPŠIRNIJE]SPLITSKI STROJARSKI RJEČNIK
Nikolina Dolfić / datum: 29. 1. 2021. 13:05

Pred vama se nalazi Strojarski rječnik na splitskom govoru čiji je autor Nađan Dumanić, diplomirani inženjer strojarstva i profesor Tehničke škole za strojarstvo i mehatroniku u Splitu na jednom mjestu sakupio, abecedno organizirao i objasnio 740 pojmova i 110 frazema vezanih uz njegova dva područja interesa, strojarstvo i splitsku čakavštinu. Splitski strojarski rječnik je prvenstveno namijenjen učenicima tehničkih škola na području Dalmacije, ali bi ujedno mogao biti zanimljiv i kontinentalcima zbog usporedbe naziva i razumijevanja određenih pojmova.

"Ovako se prije govorilo, ovo je bio rječnik starih meštara (zanačija i artišta) i inženjera (inženjadura), riječi koje pomalo prelaze u zaborav, beside koje je načelo vrime. Kako ih ne bi i pojilo, ovdje su navedene u obliku kako su i izgovarane, uz opis osnovnoga značenja te poneki karakterističan primjer."- kaže profesor Dumanić u svom uvodnom tekstu ovog itekako vrijednog Rječnika.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I NASTAVNIKE
Nikolina Dolfić / datum: 28. 1. 2021. 18:19

Odlukom Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, nastava će se održavati u školskim učionicama samo za učenike završnih odjeljenja (4. razredi), prema ustaljenim rasporedima nastavnih sati i smjenama.

Nastava za učenike svih 1., 2. i 3. razreda i dalje će se odvijat na daljinu u realnom vremenu, također prema već ustaljenim rasporedima i smjenama.

Ova Odluka je na snazi do 15. veljače 2021.

Ravnatelj

Marin Tvrdić


[OPŠIRNIJE]OBRANA ZAVRŠNOG RADA - zimski rok 2020./2021.
Nikolina Dolfić / datum: 27. 1. 2021. 14:08

Obrana Završnog rada u zimskom roku 2020./2021. održat će se u srijedu, 3. veljače 2021. prema rasporedu koji se nalazi OVDJE.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENICE I UČENIKE
Nikolina Dolfić / datum: 15. 1. 2021. 13:26

Obavijest ravnatelja u svezi početka nastave u drugom polugodištu 2020./2021., nalazi se OVDJE.


[OPŠIRNIJE]POKRENUTE LINIJE ZA PSIHOLOŠKU POMOĆ MLADIMA
Nikolina Dolfić / datum: 4. 1. 2021. 13:56

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je koji ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa, koji su pokrenuli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora.

U sklopu projekta, pokrenute su telefonske linije za savjetovanje mladih u 20 hrvatskih županija i gradu Zagrebu.

Dodatne informacije potražite ovdje:

Budi dobro-proživi Covid - priopćenje

Brojevi telefona za psihološku pomoć


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RADNIKE ŠKOLE
Nikolina Dolfić / datum: 21. 12. 2020. 11:55

SVIMA VAMA, DRAGI UČENICI, KOLEGICE I KOLEGE, KAO I VAŠIM NAJMILIJIMA ŽELIM ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN  BOŽIĆ TE  SRETNU NOVU 2021.  GODINU.

ŽELIM VAM PUNO ZDRAVLJA, ZADOVOLJSTVA, MIRA I USPJEHA U NAREDNOJ GODINI TE DA VAM SE OSTVARE SVE VAŠE ŽELJE.

Prvo polugodište završit će s nastavnim danom 23. prosinca 2020. (srijeda). Početak 2. polugodišta predviđen je 18. siječnja 2021. (ponedjeljak), a o načinu izvođenja nastave svi ćemo biti na vrijeme obaviješteni.

Nadam se da ćemo se svi zajedno vrlo skoro vratiti uobičajenom načinu života i rada te da ćemo zajedno uspjeti ostvariti sve ono što nam je zajednički cilj.

SRETNO SVIMA!

                                                                                          Ravnatelj:

                                                                                   Marin Tvrdić, dipl. ing.

Obavijest za učenike i radnike škole


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA
Nikolina Dolfić / datum: 11. 12. 2020. 10:18

Ovim putem vas želimo još jednom podsjetiti kako su na mrežnoj stranici https://i-nastava.gov.hr/ objavljeni materijali te ostale važne informacije za provođenje nastave na daljinu te se na taj način osigurava podrška nastavnicima s ciljem da svi sadržaji i učenje budu dostupni i njima i svim učenicima. 

Na poveznici https://i-nastava.gov.hr/videolekcije-11/11 objavljivat će se videolekcije za sve nastavne predmete koji se poučavaju u predmetnoj nastavi u osnovnoj školi i gimnazijama. Videolekcije su, po tjednima i temama, usklađene s temama koje se nalaze u okvirnim godišnjim izvedbenim kurikulima za svaki nastavni predmet. Materijali za srednje strukovne škole dostupni su na stranicama Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (https://nastava.asoo.hr/).

Također, na Loomenu su otvoreni I-predmeti za svaki nastavni predmet te nastavnici na njima mogu preuzimati sadržaje namijenjene nastavi na daljinu i razmjenjivati svoja iskustva te postavljati pitanja voditeljima i koordinatorima skupina koje izrađuju video lekcije. Ovdje je također osigurana podrška nastavnicima i učenicima s teškoćama i darovitim učenicima.


[OPŠIRNIJE]NASTAVA NA DALJINU - OBAVIJEST ZA SVE UČENIKE I NASTAVNIKE
Nikolina Dolfić / datum: 9. 12. 2020. 12:34

Obavijest ravnatelja o prelasku Tehničke škole za strojarstvo i mehatroniku, na model C održavanja nastave (nastava isključivo na daljinu) od ponedjeljka 14.12.2020., nalazi se OVDJE.


[OPŠIRNIJE]ODJEL MATEMATIKE NA PMF - SVE O UPISIMA
Nikolina Dolfić / datum: 3. 12. 2020. 15:14
Odjel za matematiku PMF-a u Splitu će održati kratku prezentaciju za maturante u kojoj će predstaviti smjerove matematičkih studija, mogućnosti i uvjete studiranja matematike na PMF-u u Splitu, a profesori i studenti će odgovoriti na sva pitanja zainteresiranih učenika.
Prezentacija će se održati online, na platformi Zoom, u srijedu 09.12.2020. u 19:30h, a može joj se pristupiti preko linka:
Pozivaju se svi zainteresirani maturanti da se priključe!
 

[OPŠIRNIJE]DRŽAVNO NATJECANJE SREDNJIH ŠKOLA U POZNAVANJU PROMETNIH PROPISA
Nikolina Dolfić / datum: 19. 11. 2020. 15:09

Pozivamo sve učenike naše škole na sudjelovanje na trećem Državnom natjecanju učenika srednjih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa koje će se održati ONLINE na web stranicama Prometne Učilice https://ucilica.skole.hr

Za sudjelovanje u natjecanju preporuča se učenicima korištenje AAI@EduHR (…@skole.hr) korisničkih podatka koje su dobili od administratora imenika u školi.

Prometna Učilica osigurava učenicima brojne poučne sadržaje iz prometne kulture, te vježbe i zadatke za provjeru znanja, a koliko su dobro usvojili znanje provjerava se na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Natjecanje je organizirano u dvije kategorije:

- pojedinačno natjecanje učenika po uzrastima

- natjecanje škola

Natjecanje traje od 16.11.2020 do 31.12.2020. (do 12.00 sati). U tom terminu učenici će moći neograničeno pristupiti svim sadržajima i vježbama, kao i svakom od devet ispita provjere znanja prema rasporedu istaknutom na web stranici. Kako bi svima osigurali što ravnopravnije uvjete i mogućnost kasnijeg uključivanja na natjecanje, boduju se ostvareni rezultati četiri najbolja ispita. Za najuspješnije učenike i škole, za pokazano znanje, osigurali smo brojne i vrijedne nagrade te diplome i pohvalnice.

Nagrade za najuspješnije učenike 1. – 3. razreda:

- prvo mjesto – eRomobil ili Prijenosno računalo

- drugo do peto mjesto – USB stick 128 GB ili Eksterna baterija

- šesto do deseto mjesto – Majica Prometne Učilice

Nagrade za najuspješnije učenike od 4. razreda:

- prvo mjesto – Autoškola i polaganje vozačkog ispita B kategorije ili Prijenosno računalo

- drugo do peto mjesto – USB stick 128 GB ili Eksterna baterija

- šesto do deseto mjesto – Majica Prometne Učilice

Nagrade za 3 najuspješnije škole: Pehar za 1.- 3. mjesto:


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA NASTAVNIKE, UČENIKE I NJIHOVE RODITELJE
Nikolina Dolfić / datum: 29. 10. 2020. 15:48

Tehničko dokumentiranje je temelj inženjerske struke. Učenici naše škole koji se obrazuju za zanimanja Strojarski računalni tehničar i Tehničar za mehatroniku, nastavne predmete Tehničko crtanje i Tehničko crtanje i dokumentiranje, uče dvije nastavne godine, a zatim u sklopu mnogih predmeta računalno izrađuju modele. Isti predmeti, naprednijeg sadržaja, uče se i na studijima mehatronike i strojarstva.  Ponukani činjenicom da ne postoji jedan kvalitetan i pouzdan izvor na kojem se može pronaći informacije o povijesti tehničkog dokumentiranja, pokrenuli smo, u šk.god. 2020./2021., eTwinning projekt "Povijest tehničkog dokumentiranja u strojarstvu" s ciljem izrade vlastitih obrazovnih materijala za učenike. U sklopu projekta planira se realizacija više aktivnosti:

-izrada virtualne izložbe stare opreme i pomagala koja su se koristila u tehničkom dokumentiranju

- postavljanje izložbe u školi sa eksponatima stare opreme i pomagala koja su se koristila u tehničkom dokumentiranju i odvijanju nastave

- prezentacije vještina u izradi tehničke dokumentacije u strojarstvu nekad i sada

- izradu umjetničkog sadržaja koji se bazira na povijesti tehničkog dokumentiranja u strojarstvu

- prezentiranje izrade tehničke dokumentacije u strojarstvu nekad i sad

Za potrebe realizacije navedenih aktivnosti pozivamo nastavnike, učenike i njihove roditelje da nam se pridruže, a naročito u dijelu prikupljanja stare opreme i pomagala koja su se koristila u tehničkom dokumentiranju, kao i stare primjerke strojarskih nacrta i tehničke dokumentacije. U projektu možete sudjelovati na način da nam pošaljete fotografije navedenog ili nam donirate ili posudite za potrebe projekta.

Škola se s idejom izrade virtualne izložbe „Povijest tehničkog dokumentiranja: od crtanja rukom do izrade nacrta“ prijavila na natječaj Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Natječaj „Baština na mreži“ odvija se u sklopu projekta Mreža virtualnih izložbi kulturne baštine: razvoj obrazovnih sadržaja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koji podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Stručni žiri Nacionalne i sveučilišne knjižnice prepoznao je vrijednost ideje i nagradio je. Za izradu te izložbe također ćemo koristiti neke od vaših eksponata.

Zahvaljujemo svima koji će se odazvati pozivu na suradnju.


[OPŠIRNIJE]NA NATJEČAJU "BAŠTINA NA MREŽI" NAGRAĐEN PRIJEDLOG NAŠE ŠKOLE
Nikolina Dolfić / datum: 23. 10. 2020. 09:49

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu raspisala je natječaj Baština na mreži: izradi virtualnu izložbu u NSK, a u sklopu projekta Mreža virtualnih izložbi kulturne baštine: razvoj obrazovnih sadržaja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koji podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Na ovogodišnji Natječaj mogli su se javiti stručni suradnici knjižničari i nastavnici koji određenu nastavnu temu žele približiti učenicima u obliku virtualne izložbe. Prilikom prijave na Natječaj bilo je potrebno dostaviti prijedlog teme, opisati način na koji će se u digitalnome mediju predstaviti osoba (autor), jedno ili više djela, tema, događaj ili razdoblje te navesti popis građe koja se planira skenirati. Školska knjižničarka Nikolina Dolfić i nastavnica strojarske skupine predmeta Vesna Plenča na natječaj su prijavile ideju izrade virtualne izložbe koja bi prikazala povijest tehničkog dokumentiranja, od crtanja rukom do računalne izrade nacrta.

Na Natječaj je pristiglo 14 prijedloga, od kojih je Povjerenstvo za dodjelu nagrade, u sastavu Anita Marin, dr. sc. Sofija Klarin Zadravec, Renata Petrušić, Vesna Vlašić, Dobrila Zvonarek i Dragana Koljenik, jednoglasno odabralo sljedeće radove:

Povijest tehničkog dokumentiranja – od crtanja rukom do računalne izrade nacrta (predlagatelj: Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku, Split)

Ljekarništvo u Bjelovaru do 1945. (predlagatelj: Medicinska škola Bjelovar).

Prilikom odabira, kako je i najavljeno, prednost su imali prijedlozi koji se odnose na oblikovanje virtualnih izložbi korištenjem građe iz zbirki NSK i izložbe koje se mogu koristiti u nastavi. Također, Povjerenstvo se ravnalo kriterijima cjelovitosti prijave, pravne valjanosti u pogledu autorskih prava za uporabu predviđenih djela u izradi izložbe te udjelu građe iz zbirki NSK u projektu.

Više informacija potražite OVDJE.


[OPŠIRNIJE]IZRADI INFOGRAFIKU NA TEMU KORONAVIRUS
Nikolina Dolfić / datum: 21. 10. 2020. 18:42

Ministarstvom znanosti i obrazovanja poziva sve osnovne i srednje škole Republike Hrvatske na sudjelovanje u nagradnom natječaju u izradi infografike na temu „Koronavirus - zaštiti sebe i druge“.

Ovaj nagradni natječaj provodi se u cilju poticanja učenika da steknu znanja i razviju svijest o zaštiti zdravlja tijekom epidemije bolesti COVID-19.

Žele uključiti učenike i potaknuti ih da na originalan i kreativan način prikažu svoje mišljenje i izraze svoj stav o ovoj temi. Najbolji rad bit će nagrađen.

Natječaj se provodi u dvije kategorije: radovi učenika osnovnih škola i radovi učenika srednjih škola.

Natječaj provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom zdravstva Republike Hrvatske, Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Nagradni natječaj traje do 9. studenog 2020. godine do kada se radovi (infografike) (format A4 ili A3, PDF ili JPG) zajedno s ispunjenim prijavnim obrascem mogu poslati na adresu elektroničke pošte skolska.medicina@hzjz.hr

Kako sudjelovati u natječaju?

Infografiku (u formatu A4 ili A3, PDF ili JPG) i popunjen prijavni obrazac potrebno je poslati na adresu elektroničke pošte skolska.medicina@hzjz.hr najkasnije u ponedjeljak 9. studenog 2020. godine.

Više informacija dostupno je na stranicama HZJZ-a: https://www.hzjz.hr/sluzba-javno-zdravstvo/poziv-skolama-na-nagradni-natjecaj-za-izradu-infografike-na-temu-koronavirus-zastiti-sebe-i-druge/

te Ministarstva znanosti i obrazovanja: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/poziv-skolama-na-nagradni-natjecaj-za-izradu-infografike-na-temu-koronavirus-zastiti-sebe-i-druge/3993.

Učenici koji se žele javiti na natječaj trebaju kontaktirati školsku knjižničarku.


[OPŠIRNIJE]PREVENTIVNI PROGRAM - ANKETA ZA MATURANTE
Nikolina Dolfić / datum: 12. 10. 2020. 15:23

Molimo maturante naše škole da se odazovu i ispune ANONIMNU anketu  Konzumacija alkohola i droga među maturantima srednjih škola.
Anketa služi u svrhu razvijanja preventivnog programa za mlade koji provodi Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, a pristupiti joj možete putem ove poveznice:

https://forms.gle/dFsRCrsiQgeCFciS6


[OPŠIRNIJE]PODJELA SVJEDODŽBI O POLOŽENIM ISPITIMA DRŽAVNE MATURE
Nikolina Dolfić / datum: 17. 9. 2020. 08:35

Podjela svjedodžbi o položenim ispitima Državne mature bit će danas u 14.15 sati.

IK Nađan Dumanić


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA/SKRBNICIMA U SVEZI ORGANIZACIJE NASTAVE ZA ŠK. GOD. 2020./2021.
Nikolina Dolfić / datum: 2. 9. 2020. 12:50

Kako smo u prethodnoj objavili najavili, objavljujemo konačnu obavijest vezano za organizaciju nastave za školsku godinu 2020./2021., kao i raspored za prvi dan nastave. Ravnateljevu Odluku sa svim bitnim informacijama preuzmite OVDJE

Također vam prilažemo i dokumente Modeli i preporuke za provedbu nastave u šk. god. 2020./2021. te Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021., koje su propisalI MZO i HZJZ.

Ravnatelj

Marin Tvrdić, dipl. ing.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA SVE UČENIKE - POČETAK NASTAVE U ŠK. GOD. 2020./2021.
Nikolina Dolfić / datum: 31. 8. 2020. 08:31

Zbog novonastale situacije uslijed pandemije koronavirusa škola će svoju nastavu provoditi u dvije smjene i to na način da će učenici prvih i trećih razrednih odjeljenja nastavu pohađati u jutarnjoj smjeni s početkom u 8.00 sati. Druga smjena koju nće pohađati učenici drugih i četvrtih razrednih odjeljenja započeti će u 14.15 sati.

Svakog nastavnog tjedna učenici će rotirati smjene tijekom cijele nastavne godine.

Konačnu obavijest o svim detaljima moći ćete vidjeti na mrežnim stranicama škole u srijedu 2. rujna 2020.

Ravnatelj

Marin Tvrdić, dipl. ing.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O IZRADI I PREUZIMANJU GODIŠNJIH POKAZNIH KARATA
Nikolina Dolfić / datum: 24. 8. 2020. 13:45

Zajedničkom suradnjom Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju i tvrtke Promet d.o.o. Split u 2019. godini su po prvi puta učenicima dodijeljene godišnje pokazne karte kako bi se korisnicima olakšalo korištenje prava besplatnog javnog gradskog prijevoza. Obavještavaju se postojeći korisnici i budući korisnici koji zadovoljavaju uvjete da sve informacije potraže OVDJE.


[OPŠIRNIJE]ANKETNI UPITNIK ZA MATURANTE
Nikolina Dolfić / datum: 9. 6. 2020. 09:14

Dragi maturanti, naša škola je dala suglasnost gđi Ivoni Vrkić Boban, dr. med., za provođenje anketnog upitnika među našim maturantima te vas molimo da se odazovete u što većem broju. U nastavku je dopis s detaljnim uputama.

Molimo Vas da ispunite anketni upitnik o konzumaciji alkohola i droga koji je dostupan na poveznici ispod. Upitnik je u potpunosti anoniman, stoga Vas molimo da iskreno odgovarate na postavljena pitanja, a treba tek 5-10 minuta za njegovo popunjavanje. Ispunjavanjem upitnika ostvarujete pravo sudjelovanja u nagradnoj igri te će slučajnim odabirom jedan od sudionika ankete biti nagrađen s 1000 kn. Nadamo se što većem odazivu kako bi imali što vjerodostojnije podatke. Pristup anketi omogućen je do kraja lipnja.

https://forms.gle/ZF7y65hLiYBPVwFt9

Od srca zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam.

S poštovanjem,

Ivona Vrkić Boban, dr.med.

Klinika za dječje bolesti

KBC Split


[OPŠIRNIJE]NACIONALNA RAZINA NATJECANJA "ČITANJEM DO ZVIJEZDA"
Nikolina Dolfić / datum: 8. 6. 2020. 10:33

Na ovogodišnje fantastično putovanje, u novu sezonu Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja - Natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda“ za srednje škole, krenuli su i učenici naše škole. Prošlog je petka održana nacionalna , treća razina online kviza “Čitanjem do zvijezda“.

Lea Tičina (1.D) i Josip Bušelić (4.C) su svojim znanjem i trudom prošli školsku i županijsku razinu te sudjelovali i na nacionalnoj razini natjecanja, na čemu im od srca čestitamo.

Za sudjelovanje u kvizu, bilo je potrebno pročitati tri klasika SF literature:

1.  Adams, Douglas. Vodič kroz galaksiju za autostopere 

2. Bradburry, Ray. Fahrenheit 451

3. Huxley, Aldous. Divni (vrli) novi svijet

Za uspješan plasman na višu razinu, bilo je potrebno znati i faktografska pitanja o književnom žanru, biografijama književnika, vremenskom razdoblju i sl.

Mentorica učenicima bila je školska knjižničarka Nikolina Dolfić, a provođenje ispita nadgledalo je tročlano povjerenstvo: Mirjana Kamber, prof., Sanja Ogrebić, prof i Antonija Medak, mag. bibl. (OŠ "Brda").

Više informacija o samom projektu potražite OVDJE.


[OPŠIRNIJE]INTERAKTIVNA PREZENTACIJA O ŠKOLI
Nikolina Dolfić / datum: 1. 6. 2020. 11:54

Dragi osmaši, drage osmašice,

pred vama je interaktivna prezentacija o Tehničkoj školi za strojarstvo i mehatroniku, Split putem koje ćete dobiti sve informacije i vjerujemo, sve odgovore na pitanja koja imate, a koji su vam potrebni kako biste se odlučili upisati u našu školu te nastaviti svoje obrazovanje u jednom od dva obrazovna programa - Strojarski računalni tehničar ili Tehničar za mehatroniku.


Hvala na interesu i puno upjeha pri upisu u prvi razred.
Očekujemo vas!

 


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKA KNJIŽNICA DOSTUPNA ONLINE
Nikolina Dolfić / datum: 9. 4. 2020. 11:17

Na mrežnoj stranici škole pronađite virtualnu školsku knjižnicu koja sadrži poveznice na referentnu zbirku, knjige, serijske publikacije, korisne portale i kulturne sadržaje dostupne online. Vjerujemo da će vam poslužiti kao pomoć u učenju i istraživanju, ali i ponuditi prijedloge za provođenje slobodnog vremena uz kazališne predstave, filmove ili virtualne šetnje muzejima.

 


[OPŠIRNIJE]NAŠA ŠKOLA DOBILA OZNAKU eTWINNING ŠKOLA 2020./2021.!
Nikolina Dolfić / datum: 19. 3. 2020. 18:22

Marljivim trudom i radom našeg tima nastavnika, a ponajviše učenika koji su sudjelovali u  školskim eTwinning projektima (Faust Vrančić očima naših učenika, Čudesna voda pamti čovjekov utjecaj i One small step for a man, one giant leap for European - Young entrepreneurs of Europe), naša je škola zaslužila oznaku eTwinning škola 2020./2021.

Velika je čast priključiti se zajednici eTwinning škola koje promiču europsku suradnju i daju primjer dobre prakse svim školama u eTwinning zajednici i izvan nje.

Popis nagrađenih europskih škola pogledajte OVDJE.

 


[OPŠIRNIJE]FILMSKI URADAK
Nikolina Dolfić / datum: 19. 12. 2019. 11:56

Zadovoljstvo nam je predstaviti vam film o našoj školi na kojem je radilo 17 učenika (Luka Poparić, 1.D, Bruno Musinov, 2.D, Anton Matthew Brooks, 2.D, Gajo Hrabar, 2.D, Rocco Bošnjak, 3.A, Karlo Dvornik, 3.A, Jure Bakota, 3.D, Tino Sablić, 3.D, Marko Batovanja, 4.A, Šimun Lovrić, 4.A, Borna Bratim, 4.B, Josip Šušnjara, 4.B, Nediljko Granić, 4.D, Mikula Bašić, 4.D, Ante Puljiz, 3.D, Neno Brkljača, 3.D i Marin Guić, 1.D) u sklopu eTwinning projekta "One small step for a man, one giant leap for European - Young entrepreneurs of Europe".

Film je snimio i uredio Marin Guić, učenik 1.D razreda.